torsdag 27 december 2007

Ooops...

Jag har börjat måla med oljefärger igen! :) Vet inte hur länge sedan sist det är? Och dessutom resulterade "sist" i tre små målningar med himmel och moln,(jag hade tänkt att måla något ovanpå, men jag vågade inte när jag såg hur svårt det var...) och en halvklar naturbild.. Ska se om jag kanske fotar och visar upp här...

Är det någon som sett min kamera?

tisdag 25 december 2007

Julavslutning

Kanske man så här i efterhand kan komma med en kommentar om julavslutningen?? Några tjejer i klassen gjorde ett plagiat av MEAN GIRLS, ni vet? Scenen där de har röda korta klänningar i lack och porrar sig. Det hade varit roligt att de om de inte sjabblat bort sig totalt. Sådant är ju ändå kul att titta på (nej, de hade inte lackklänningar) men de var lite för blyga för att fixa movsen, så det såg rätt så misslyckat ut.

söndag 23 december 2007

Have you forgotten?


Have you forgotten?
Forgotten the sound of leaves rustling in the wind,
for the sounds of distant cars?
Forgotten the swiftly falling rain
for their rattling when landing on your roof?
Forgotten the sound of childrens laughter,
for the silence of those who do not laugh?

lördag 22 december 2007

Luddig i hjärnan idag...

Snart är det julafton.
Och jag känner mig inte särskilt julig heller. Julafton brukar inte bli så speciell hos oss, förutom att vi äter julmat och öppnar paket gör vi inte mycket annat. Dessutom är jag grymt leds på Kalle Ankas Jul. Eller vad det nu var...
Jag hade velat ha iallafall någon annan ur släkten här.. Eller att vi kunde fara till dom. Men det blir sällan det, av ngn anledning far aldrig vi iväg till jul och det är inte ofta de har råd att komma upp till oss.

Varför har inte jag någon julkänsla alls?

söndag 9 december 2007

Av allt som kan hända...

En främmande tjej knackade på dörren och när jag öppnade frågade hon om det var jag som var Angelica. Jag svarade att det var jag och hon sade "Tack för att du låg med min pojkvän," vände sig om och sprang iväg.
Det är sorgligt egentligen. Jag är 100% säker på att jag aldrig legat med hennes pojkvän, vem det nu är , men någon måste ju ha sagt det till henne. Jag tycker verkligen synd om henne, det märktes att hon var skitledsen och man kan ju undra vem som ljugit för henne...

söndag 2 december 2007

Jag mår illa

"Hon får skylla sig själv" enligt Saudiarabiens regering. Jag tror jag mår illa.
Missförstå mig rätt nu. Jag har ingenting emot muslimer, de har lika stor rätt att finnas som kristna och buddister. Men någonting har gått rysligt FEL när en flicka blir dömd till fängelse och PISKRAPP för att ha befunnit sig i en bil med fel män. Dessutom "råkar" hon bli våldtagen, vilket inte spelar någon roll för regeringen. Har hon inte lidit nog genom att bli våldtagen? Tror de inte att hon redan ångrar sig? Hennes man står på hennes sida och ändå blir hon dömd. Efter vad jag har hört är Saudiarabiens rättssystem baserat på koranen, men jag vägrar att tro på att det någonstans i koranen står att man ska sparka på någon som redan ligger ned. Muslimer, kristna och judar har samma gud. Jag vägrar att tro att en gud som så många tror på skulle kunna acceptera flickans dom. Det jag vet av de kristnas syn på saken är att Gud är all kärlek i världen, han beskyddar och FÖRLÅTER . Måste inte det någonstans vara grunden till den gud de alla tror på?

Det värmer i hjärtat när jag läser att det även i Saudiarabien finns de som protesterar mot flickans dom. Det värmer i hjärtat och jag tror på Islam. Att islam kan fortsätta som den stora religionen den är och inte förvandlas till något fanatiskt och fel i allas utom de inblandades ögon.
Jag vet inte om jag sagt det förr men jag tror mer på islams grund än på den kristna (speciellt katolska kristna som jag i mycket har svårt att förstå). Om bara de EXTREMA muslimerna kunde se tillbaka på VEM Gud är och vad HAN vill istället för att fastna vid deras egna viljor och benhårda regler. Rätta mig om jag har fel, jag diskuterar gärna med troende eftersom jag själv inte följer någon speciell religion, och då blir det lätt att missförstå :)

Att röra sig framåt...

Prologen och första kapitlet har nu gått igenom en första redigering. En första alltså. Jag har hittat massor som jag inte är nöjd med och måste gå in på djupet för att ändra, den det lämnar jag med kommentarer till nästa genomgång, på så sätt stannar jag inte för länge vid samma stycke och blir blind för texten.

Under veckan har jag praoat på en bokhandel och kommit fram till slutsatsen (som jag nog redan hade från början) att jag inte skulle kunna jobba som butiksbiträde dag efter dag i flera år. En bra slutsats, nu finns det bara några hundra tusen andra yrken kvar att fundera på.. Att det ska vara så jäkla svårt!