fredag 30 maj 2008

Lägesrapport

Sitter i skolans datasal och väntar på att Nickepicke ska komma hit, just nu har han lektion med killarna i min klass (han har delat upp lektionen). Jag har huvudvärk och trött i huvudet och mår förjävligt men skitsamma, jag måste ju komma till skolan och göra allt det där viktiga jag inte hunnit när jag satt hemma. Piss. Skit. Fan. Hatar att vara förkyld.

onsdag 28 maj 2008

Ever had a bad hairday?

My day is as bad as it can get.
Idag har vi matteprov, svenskaprov, löptest och besök av en utbytesstudent. Det låter väl som en skoldag man inte borde missa.
Synd att jag gör det. För att jag är förkyld. Igen. Men denna gång är det iaf. inte bara jag, har fått det av hela familjen som faktiskt är hemma och sitter i soffan och snyter sig. Typ. Huvudvärk, feber, ont i halsen och gud vet vad. Blä för idag. Jag ville ju höra på den där "aussien". Blä igen för jag blir tvungrn att göra löptestet ensam också (eftersom att alla andra gör det idag). Och sist av allt, blä för min huvudvärk.
Men jag får hoppas på att det blir bättre så jag kan fara på u-rådet ändå. Vill inte missa de här sista mötena innan sommaren för jag kommer ju inte tillbaka efter hösten (jo kanske på besök då och då men det är inte samma sak).

tisdag 27 maj 2008

Inspirerad av min diktbok...

...kommer nu bok nummer två. Har ingen aning om vad jag ska ha i den, men det får vi väl se då, eller hur?

söndag 25 maj 2008

Stress eller inte stress?

What more is there to say? A lot obviously. Det spelar ingen roll hur mycket jag försöker att prata med mamma, att ta hänsyn, att hjälpa till. Ingenting fungerar. Jag gör grovjobbet till saker som behöver fixas, säger till mamma vad jag kommit fram till, men sedan måste hon nödvändigtvis läsa igenom ALLA alternativ fast hon inte har tid och jag redan gjort det. Min mamma behöver lära sig att hon inte behöver göra precis allt, annars kommer hon att bryta ihop och bli stresskadad.
Nej, förresten, förlåt. Hon är redan stresskadad. Alla vet väl symptomen för stress? (annars finns det lite här och här)
Problem att varva ned, sömnsvårigheter, onormal irritation, minnesstörningar (detta skulle inte mamma hålla med om, men hon glömmer faktisk mer än vanligt), trötthet.
"Att ta till alkohol, droger och andra medel för att dämpa symptomen är vanligt." Mamma tar inga droger och är inte så mycket för alkohol, men däremot pimplar hon te lika skickligt som alkoholisten dricker alkohol.
DESSUTOM är hon arbetsskadad. Hon har musarm ganska ofta (visst heter det så?), problem med nacken, ryggen, armarna, skuldrorna.
Men nej förstås, allt är helt som det ska vara..

lördag 24 maj 2008

Jantelagen i skolan ska bort!

Enligt Aftonbladet ska det införskaffas elitklasser, vilket jag är väldigt positiv till. Fast jag gillar inte ordet "elitklasser" även om det säkert är journalistens påfund. Kallar man individuella linjens klasser för looserklasser? Nej, trodde inte det. Varför då kalla de andra för elitklasser? Allt det egentligen handlar om är ens möjligheter och vad man gör av dem. Det finns folk (många) på IV-linjen som lätt fixar högre betyg bara de VILL. Liksom det finns folk som har svårare att förstå men ändå snappar åt sig högre betyg för att de är studiemotiverade eller får mycket pushing hemifrån.

– Jag tycker att vi i Sverige har varit rädda för att uppmuntra de som har
speciella begåvningar. Även de eleverna måste få stimulans och motivation, säger
Metta Fjelkner, ordförande i Lärarnas riksförbund.
(Utdrag ur artikeln)

Om man bortser från ordet och kallar dessa klasser för klasser med högre studietempo så hänger jag gärna med. Om det finns IV borde det väl också finnas linjer där man behöver vara bättre än genomsnittet för att komma in. Sedan att man då får högskolepoäng när man där gjort klart gymnasiets vanliga kurser gör mig också glad. Varför ska man ha mer tid på sig än man behöver och varför behöva vänta på högskolekurser om ändå gjort det man behöver göra? Lika många lägger av för att de förstår för mycket och blir uttråkade som för att de förstår för lite och blir uttråkade därför.

fredag 23 maj 2008

NY fräsch egendesignad banner!

Vad tycks?

onsdag 21 maj 2008

Pest eller kolera, Svart eller vitt?

Mitt bankkonto ligger just nu på en oroväckande låg nivå och min inkomst under sommaren är lika med noll. Alltså måste jag bestämma vad jag ska satsa mina pengar på. Dessa alternativ finns:
*Scrapgrejer (som jag köper över internet)
*Fika, mjukglass och dy.l.
*Pocketböcker (det händer att jag köper många på sommaren)
*KLÄDER! (vilket jag faktiskt behöver mer av)
*Skor (vilket jag kanske inte behöver jättejättemycket)
*Spara (tråkigt, jag sparar ju jämt)

Jag tror att jag bestämt mig för att lägga undan 1500-2000 för skor och kläder, vi kommer ju ändå inte fara någon annanstans än till Pite (gubevars om jag landar i Gbg med de pengarna! Äsch, det får jag ta då!).
Pocketböcker får jag spara med. Jag har trots allt en massa böcker hemma som jag kan läsa om, och så finns ju biblioteket (även om jag inte tycker om att gå dit). Fika, mjukglass och dy.l. får jag försöka spara in på, man mår ju ändå inte bra av för mycket godsaker. Då återkommer vi till scrappgrejerna.Jag har en väldig lust att scrappa just nu och det är vad jag vill sätta på prio, så visst. Mina pengar goes scrappgrejer.
Det funkade tydligen bra att skriva ned när man vill bestämma vad man ska sätta sina pengar på! (Sedan när man har det nedskrivet så kan man ju inte ljuga för sig själv heller.)

måndag 19 maj 2008

söndag 18 maj 2008

What more is there to say?

Jag börjar blir riktigt leds på min mamma. Det är helt omöjligt att få kontakt med henne. Varje gång jag vill prata eller be henne om något agerar hon som om jag bett henne att flytta berg. Att hjälpa henne så att hon ska få tid med mig fungerar inte heller.. Har prövat att städa huset och laga mat, men hon hinner bara utropa "Oj, har du städat?" eller "Men vem har städat?" och säga tack innan hon försvinner tillbaka till sitt eget universum. Om hon inte behöver jobba så är hon jättetrött eller så är det ingenting speciellt men ändå får hon psykbryt (Ja, psykbryt är ett ord). Sedan har hon ändå tid att sitta och dricka te och fika med sin kompis, eller ligga och lata sig i sängen eller titta på det hundratrettonde avsnittet av Glamour. Hon behöver den tiden för att inte helt bryta ihop säger hon så jag stör henne inte när hon gör det. Men när någon av hennes kompisar tittar in och behöver hjälp med något har hon alltid tid för dem. Är det bara jag som har dålig timing när jag vill prata med mamma, eller?

Jag vill ha tillbaka henne som hon var för ett halvår sedan.


Diktbok...

Kom på att jag inte lagt ut min diktbok (jag plockar ut intressanta dikter och citat jag hittar på nätet) här på bloggen så nu kommer den. Jag tyckte att den var så tråkig när den var helröd så jag altrade den lite. Det latinska citatet (dictum factum) betyder "sagt och gjort".
Photobucket
jag har en exakt likadan bok, fast lila så jag funderar på att altra den också, så hör de ihop på något sätt...

Vi jobbar grammatik på svenskan...

Singularis tredje person
maskulinum nominativ
mötte en flicka på djurgårdsbron
en kväll i sitt unga liv.
Flickan brast ut i en interjektion
en imperativ och ett possessiv,
så att maskulinum tredje person
böjdes till genitiv.
Därpå grep de en kopulativ konjunktion
och vandrade dädan som man och viv,
två superlativt reciproka hjon
i presens indikativ.
Alf Henriksson

Svensk grammatik var det ja, något som jag verkligen är urdålig på! Det är inte klokt att jag kan ha mvg trots att jag är så dålig på ordklasserna. Mitt mvg beror förmodligen på mina noveller och att jag till sist brukar lära mig ordklasserna, bara för att glömma dem igen efter några veckor. Men nu har jag bestämt mig för att jag ska komma ihåg dem. Frågan är bara hur...
Du som också skriver noveller/romaner, är du bra på ordklasserna?

fredag 16 maj 2008

LO om mig...

Har inte varit så aktiv på internet den här veckan. Är nog för att jag har haft skrivbordet fullt med pysselgrejer och det känns inte som någon ide att leta efter tangentbordet under all bråten. Men nu har jag i alla fall gjort min första lo på jättelänge och jag är jättenöjd. Fotot blev inte världens bästa men man ser i alla fall hur LOn ser ut. Det är första gången jag prövat med dold journaling (tagen)..

lördag 10 maj 2008

Sent bildbevis...

Någon som kommer ihåg mina gardiner? Jag sydde klart dem på kvällen. Eller sydde och sydde, mest var det väl mätande och nålande och klippande för att få fast öljetterna. Tycker iallafall att det blev riktigt snyggt.

fredag 9 maj 2008

Ditt liv på sex ord?

Vilken fantastisk grej att vässa hjärnmusklerna med. Skriv memoarer på sex ord! Här är ett par (vem har sagt att de behöver vara mina?):
* Nålen? Jag hittade inte ens höstacken!
* Adjö du stackare som missade mig!
* Hatat alltför många, älskat alltför få.
* Varför svängde jag inte åt höger?
* Huvudet bland molnen som regnade ibland.
* För många ord, för lite innehåll.
* Talade sanning även när jag ljög.
* Jag levde och dog för andra.
* Tro, hopp, kärlek. Dra åt helvete.

...och det tar inte slut på mina ideer än. Det här var en väldigt rolig skrivövning! (ps. mina favoriter är fetmarkerade)

Bilder från Urix!

Det blev ganska många bilder så jag har lagt ut dem på pixbox ifall någon vill se.

torsdag 8 maj 2008

Bugg

Vi dansade nästan hela dagen igår; foxtrott, bugg och vals. Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara lika roligt som det var. Det var jätteroligt faktiskt. Kanske en stor det av det var att man inte behövde bjuda upp hela tiden, och när man gjorde det var det bara att man gick fram till någon. Vals var jag inte så bra på och foxtrotten gick värre, men bugg var superkul. Sedan var det tävling mellan de olika skolorna och ett par från min skola vann. Kan inte säga annat än att de förtjänade det big time för de dansade verkligen jättebra och inte lika stelt som många andra.

måndag 5 maj 2008

Back in business

Jag tror att jag är en levande död. Jag går på automatik sedan i förrgår natt (har bara sovit periodvis på tåget). Det är förstås för att jag varit på URIX (ons kväll till idag). Har haft jättekul osv. Skriver nog mer sedan när huvet är lite klarare dvs typ imorgon (vill inte sova nu för då vänder jag på dygnet). Ska se om jag kanske kan lägga in bilder också.