onsdag 25 februari 2009

Bokrea är livsfarligt!

Och nu var det sagt. Detta år gick jag dock inte lös på olika romaner, utan det fick bli fackböcker istället. Är inte helt säker på titelnamnen (ids inte gå och kika), men det är något sådant i alla fall:
Städer från då till nu
1000 kända konstverk (från 1200-1800)
Fransyskornas hemligheter
Slavar: Forntid och Renäsanssen

Visst är det roligt att jag gick på stan med tanke att köpa en bok vad vem som helst än skulle försöka pracka på mig?

tisdag 24 februari 2009

Gnäll och give-away books

Jag förstår inte varför jag barrikaderar mig framför datorn för att skriva en dum uppsats om FN som jag faktiskt inte visste lika mycket om som jag trodde när jag började skriva. Varför bry sig om att slösa all denna tid när chansen att jag skulle vinna en tvåveckorsresa till USA och Kanada är praktiskt taget obefintlig?
Den jäkla uppgiften är så svår skriva för jag har egentligen ingen aning om vad det är jag skriver om. Sedan hjälper det ju inte så mycket att jag börjar fundera på hur mycket info om FN jag ska lägga in (ämnet jag valde är "Behöver vi FN?"), för tänk om den som läser tänker att jag behöver inte fara dit för jag verkar ju redan kunna så mycket?
Sedan så kommer jag ju inte hinna klart med julnovellen när jag sätter så mycket krut på denna dumma uppsats!

För att komma bort från eländet ett tag bestämde jag mig för att lägga upp några böcker jag inte behöver att ge bort. Reglerna gäller: först till kvarn och du betalar portot (om det behöver skickas med post förstås). Och en regel till, eller regel och regel, men jag vet inte när jag kommer få tid att posta så det kan ta ett tag innan det kommer fram (möjligtvis ända till efter sportlovet).

Paulo Coelho - Veronika bestämmer sig för att dö
Sara Kadefors - Sandor slash Ida
Lynne Ewing - Måndöttrar 2 Isande eld
Lynne Ewing - Måndöttrar 3 Dold bland skuggorna
Garth Nix - Mister Monday
Debra Doyle & James D. Macdonald - Den magiska cirkeln: Trollkarlsskolan
Tusen och en natt vol 2
David Colbert - Sagan om Ringens magiska värld

lördag 21 februari 2009

Lurad och utmanad

När jag väl kom till tandläkaren så upptäckte jag att han "glömt" att informera mig om att de behöver korrigera mitt bett också, så de stoppade metallformar runt mina tänder och gjorde leravtryck (jag tror att jag är uppe i fem stycken ni). Nu får jag vänta tills den 27 mars jag får rälsen... vilket känns rätt så piss, jag som förberett mig och allt. Nåja, vissa saker kan man inte ändra på.

Och över till annat, jag har fått en utmaning av Havsdjupens sal.
Utmaningen ser ut så här:

* Gå in i din mapp Mina bilder
* Välj därefter den sjätte bilden i den sjätte mappen
* Visa bilden på bloggen och skriv något om den
* Invitera sex nya bloggare att vara med på utmaningen
* Länka till dem och låt dem veta att de blivit utmanade

Här är bilden jag fann:
Tja, vad finns det att säga om den? Jag tyckte att bilden var kul, så den sparades i mappen övrigt.

Jag utmanar: Line, Amanda, Elena, Frida & Robert!

torsdag 19 februari 2009

Ingen kommentar

Hur desperat är man inte när pappa har köpt broccolipuré för att jävlas och man blir glad?

Det var gott bara man kryddat med lite salt btw...

Den viktigaste upptäckten sedan Newton och Äpplet

Igår sattes det in fyra gummisnoddar på mig. Hann knappt ens tillbaka till skolan innan två av dem föll av. Tillbaka tilltandläkaren för att sätta i nya.
På väg hem gratulerar jag mig till att det inte gör lika ont längre så jag köper färdig nudelwok och kinapuffar. Stoppar tre kinapuffar i munnen och ångrar mig med en gång. Är det så här det känns att ha tandvärk?
Värken håller i sig och resulterar i en måttlig huvudvärk vilket gör att jag tar en eftermiddagslur. Efter ett par timmar kommer jag fram till att jag måste köpa något att ha med mig till skolan då det knappast verkar som om jag kommer att kunna få i mig vanlig mat. Jag traskar iväg till affären och köper blåbärssoppa och saftsoppa (då varken nyponsoppa eller fruktsoppa fanns att få).
Dagen efter tappas gummisnodd nummer 3 innan psykologilektionen ens har börjat. Lunchen är ett par klunkar fruktsoppa som intas på stående fot för att det verkar en aning oartigt att ta med sig den in i matsalen. Efter skolan blir det att gå tillbaka till tandläkaren ännu en gång. Hon som stod i expeditionen frågade inte ens efter mitt personnummer den här gången, hon sade bara att hon skulle kolla om Barbro (min tandläkare) hade tid. Vilken hon inte hade så jag fick vänta i en halvtimme tillsammans med vetenskapsmagasinet, veckorevyn och leva.
Väl hemma är jag ledsen för att tänderna fortfarande gör ont och jag vill ha riktig mat. Tar i desperation fram kinapuffarna och tar en.
- Ajjj!
säger tänderna.
- Håll käften! säger jag.
Sedan får jag en uppenbarelse och prövar att äta en kinapuff med bara framtänderna.
Det fungerade! Vilken salighet, vilken känsla! Ack, vilken lycka!
Nu skriver jag blogginlägg, dricker blåbärssoppa och käkar kinapuffar en i taget med framtänderna. Kanske kommer jag, om några år, ha lyckats få i mig hela påsen.
Det är väl ekonomiskt i alla fall.

onsdag 18 februari 2009

Sopplös

Jag är sur och irriterad. Vill gnälla på något men upptäckte att jag ingen har att gnälla på. Är så hungrig så att jag tror att jag ska dö, men orkar just nu inte med att göra soppa vilket faktiskt verkar vara det enda jag kan få i mig. Hur ska det gå på skolan imorgon?
Ifall du inte gissat det än så gör det mycket ont i gaddarna efter gummisnoddarna.

Dagens tillägg till att-göra-listan:
  • En bloggutmaning
  • Lägga ut titlar på böckerna i bloggen (får nog bli i omgångar för det är en hel kasse)

tisdag 17 februari 2009

Deadlines, munmetall och manisk oro

Jag börjar bli en aning nervös.
Eller, okej, jag är mycket, mycket, mycket, mycket nervös.
Imorgon blir det att gå till tandläkarn för att stoppa in gummisnoddar (?) i käften och sedan på fredag blir det att stoppa på räls. Vissa säger att det gör ont (!), andra får migrän, andra kan inte äta på ett par dagar. Ugh. Inte bra. Jag vara icke-glad.
Tänk om jag inte kan prata ordentligt med en massa metall i käften? Tänk om mina läppar åker ut så mycket att jag ser ut som en apa? Tänk om jag får migrän och dör? Tänk om... tänk om tänk om inte fanns.
För ett tag sedan var jag patetisk. Jag är rädd för att jag är det igen om än av en annan anledning.
På tal om patetisk så har jag återhämtat mig från lördagens nederlag med hjälp av positivt tänkande och en massa själv-knuffande i ryggen.
Dessutom har jag en att-göra-lista som bara blir längre och längre:
  • Träna till franska (deadline imorgon).
  • Träna till Nk-prov (deadline dagen därpå).
  • Träna till engelskaprov (deadline dagen efter det).
  • Skriva in målet på romanen (vilket skulle ha varit gjort i söndags).
  • Skriva färdigt/redigera julnovell (deadline nästa helg).
  • Skriva FN-uppsats (samma deadline).
  • Diska i köket (helst innan mamma kommer?).
  • Rensa bland gamla papper (helst innan papprena äter upp mig).
  • Ge bort böcker jag inte vill ha (helst innan jag slänger dem i soptunnan).
För att inte nämna alla saker som jag förträngt.

måndag 16 februari 2009

Matte á la Star Trek?

Jag prövade att googla på quadratic functions för att se om jag hittade något.
Och, ehm, det gjorde jag väl.

Ps.) Spola till 6:50 eller något sådant...

Vem kan segla förutan vind?

Vem glömmer att ta hem matteboken helgen innan prov?
Och vem lyckas att ta med mattehäftet och HISTORIEboken måndagen efter?
Vem kommer att faila big time på provet på tisdag?
Vem misshandlar svenska språket något hemskt på sin blogg?

söndag 15 februari 2009

Snart är det sportlov, och gissa vars jag ska då?

Hur kommer det sig att varje år divideras det fram och tillbaka med hur, när och varför? Vissa som har känt mig ngt år vet nog vad det är jag menar, eller hur, Line? Mitt absoluta favorittidsfördriv på de obehagligt långa loven som blir så tråkiga annars. Ylläs.
Missförstå mig rätt. Jag har ingenting emot Ylläs i sig. Vad jag inte tycker om är att sitta på arslet i en vecka och bara läsa (missförstå mig rätt här igen, jag tycker om att läsa men inte att läsa nonstop bara för att jag inget annat har att göra).
Jag tycker om att åka skidor, men jag tycker inte om när ens föräldrar försöker lura ut en i skidbacken genom att säga att det inte är kallt. Kallt eller inte, när jag väl fryser om händerna så är det kört och skidandet blir mer en pina än något som är kul.
Jag tycker om att umgås med min familj när pappa inte retas, mamma inte tjatar om hur underbart Ylläs är, Marina inte bråkar med Sanna och Sanna inte bråkar med Marina och när ingen försöker övertala mig om att det är roligt att leka bokstavsleken i bastun.
Jag tycker om att komma bort från vardagen när det inte är till stugan vars toalett tjorvar rätt så ofta, vars kranvatten inte går att dricka, vars golv aldrig blir riktigt rent eftersom väggarna består av bark och vars soffa är ungefär lika bekväm som en höbädd.
Ibland tror jag att jag måste vara en bortbyting, så olikt jag tycker jämfört med resten av familjen som bland annat ser veckan i Ylläs som världens bästa semester.

Nej, nu tänker jag lägga av med det negativa och påpeka att vi för två år sedan köpte ett 2000-bitarspussel, vilket jag med glädje ägnar min tid åt att bygga upp och ta ned. Tillsammans med min ack så lojala telefon-mp3.

lördag 14 februari 2009

Pathetic

Just nu känner jag mig så himla besviken på mig själv.
Har skrivit en kort text till en tävling, men har jag skickat in den? Nej. Det är just nu precis 36 minuter kvar till deadline, men jag har inte ens öppnat emailprogrammet. Vilken dummer skickar inte in ett tävlingsbidrag till en tävling bara för att man tänker att det är ändå så många andra som är bättre som kommer att skicka in.
Det är löjligt.
Det är patetiskt.
Nej, jag tycker verkligen inte om mig själv idag.

- Tragic.
- Fantastic!
- Pathetic.
- ...
- Extatic?
- Thank you.

- Sarcastic.
- Psychotic.
- It's genetic!

torsdag 12 februari 2009

The sky is the limit

Hmm.. glömde visst att berätta det inte är så att han hittar på eller något. Det här är en kommentar från hans blogg och svaret han skrev:

I give you DormBeds.com. A mattress business that partners with Colleges and Universities to sell bedding products to students. The business is already established with suppliers and product in place, and is cash flow positive. The beds are marked up 30%-40% over cost, including shipping. In addition this business could partner with college town real estate agencies to promote sales. For example: rent an apartment, and get a bed with it. The addition of a free bed would be incentive for people to sign a lease, and the cost of the bed would be paid out of the finder’s fee generated from the lease. Both real estate agent and Dorm Beds win with increased sales. There are over 4,000 colleges and universities in the US, and housing turns over every year, so there is a substantial target market. Why different then Target or Bed Bath and Beyond where students shop? 1. Add value by delivering the bed to the student’s dorm or apartment before they arrive at school, saves them time and hassle especially for students without a car at school. 2. Products are drop shipped so there is no risk in holding inventory. The main expenses would be getting product delivered and into the dorms, which would require hiring a team (think students) for hourly work, and improving the website. When I set this up I hired someone off of Elance to build a quick website, the site simply needs to be updated, with some order processing, and functionality features added. I am willing to give up 10-20% equity. Let me know what you think. Thanks for the opportunity.
From MC [Mark Cuban]> Email on its way. Good luck !
Titta, titta, titta! Jag blev så glad när jag fick syn på det där (är det fortfarande). En möjlighet, killen tog den, killen får kapital, killen kan utveckla sitt företag. Grrrreat!
I'm just saying POSSIBILITIES! The sky is the limit...

Possibilities

Jag lyckades surfa mig fram till Mark Cubans blogg (Mark Cuban = entrepernör, dollarbillionär och ägare av bland annat två basketlag och ett HDTV-nät). På sin blogg fick han ett litet infall och bestämde att vem som helst kunde skicka in ett affärsförslag till honom och han skulle fundera på att fixa startkapital (och han gav inget tak för startkapitalet heller!). Villkoret var bara att han skulle tycka om iden, att man vågade lägga ut den helt öppet i hans blogg, att han skulle ha möjlighet till att kontrollera var pengarna går och några detaljer till som hur lång tid det får ta innan företaget är vinstgivande.

Kan du se möjligheterna i ett sådant erbjudande?
Allt du behöver är en affärside, en plan för hur du ska få den att fungera och en tro på din ide som är så stark att du vågar lägga ut den för alla på internet att se. Du VET att han kommer att läsa ditt förslag, och även om det inte blir accepterat så ger han feedback på många av idéerna.

Kan du förstå hur dumma i huvudet folk är?
Enligt de kommentarerna jag läst så följer majoriteten på olika versioner av de här exemplen:
* Jag vill inte lägga ut detaljerna öppet, men mailar du mig så kan vi diskutera saken?
* This is not going to work.

Kan du se vilket affärsgeni den mannen är?
Han lovar ingenting, men ger på samma sätt en enorm möjlighet som både han som investerare och initiativtagare (vad är rätta frasen för sådana måntro?) kan tjäna på. Hans regler kommer att sålla bort idioterna och själv kan han sålla bort idéer han inte tror kommer att fungera.

Tusan också, det är vid sådana här tillfällen som jag nästan önskar att jag var intresserad av att starta eget...

onsdag 11 februari 2009

Köp KAFFE, KRYDDOR och TE!

..som vi i klassen säljer för att tjäna in pengar till vår studieresa/utbyte med annan IB-klass. Bor du i Boden/Gällivare kan jag leverera själv, bor du längre bort fungerar det utmärkt att leverera med snigelpost!

Några exempel på tesorter:
Svart) Studio 54: En blandning av champagne, jordgubb och grädde.
Äppelkaka: Svart te som innehåller äppel, kanel och vanilj.
English breakfast: Blandning av utvalda teerfrån Kina, Sri Lanka och Indien. (Inga tillsatser!)
Choklad/chili: En god svart te som är smaksatt med vit choklad, chilibitar och rom.
Bangkok: Svart te som är smaksatt med ananas, kokos, citrongräs, chili och lime.
Grönt) Guava: Ett friskt grönt te med smak av guava, ananas och apelsin.
Miss Saigon: grönt te dekorerat med jmorotsbitar och med smak av exotiska frukter och vanilj.
Rött) Vårdröm: Rött te med citrusfrukter, rabarber, svartvinbär, grädde och blommor.
Festival: Rooibos smaksatt med vinbär och tropiska frukter. Innehåller bitar av mango, rabarber och honungsyoghurtkrisp. Dekorerat med safflorblomma. Lika god varm som kall.
30 tesorter till finns här. Klicka vidare på Vårt sortiment > Te.

KAFFE
Finns både malet och hela bönor, mellanrost, mörkrost och espresso. Exempel:
Franskrost: Franskrostade kaffe är rund i smaken och har en liten frisk nyans av högvuxet Guatemala kaffe.
Mount Kenya: Kenyanskt kaffe som har en fruktig, frisk och balanserad syrlighet
Fler kaffesorter finns här. Klicka vidare på Vårt sortiment > Kaffe.

KRYDDOR
BACONMIX (30 g): Ger smak av lättrökt bacon och lök. Sätter extra piff på många rätter.
FINA FISKEN (40 g): Till fiskrätter. Innehåller bl.a. salt, paprika, koriander, dill, peppar, lök och citronsyra.
WOOK, LIME (40 g) Användbar i wook med kyckling, fläskkött, räkor och grönsaker.
RÖKT SALT (50 g): Används vid grillning och när man vill få rökig smak i maten.
KYCKLING (40 g): Färdig kryddblandning med örter för kyckling.
VILDA FANTASIER (30 g): Används till viltgrytor, pasta och såser. Innehåller dragon, rosépeppar, lök, cayennepeppar, paprika och vitlök.
Fler kryddor finns här, och vid het här laget kan ni väl gissa hur man hittar sig till dem?

Teerna kostar mellan 25-30 kronor för 100 gr, Kaffe 50 (45 för hela bönor) och kryddorna 15 kr/styck. Frakt för 2 téer uppskattas till ~30 kr, kryddor 6-12 kronor för en. Beställning/frågor sköts genom bloggen eller mailas till neverangel@telia.com .

måndag 9 februari 2009

Det förklarar så mycket men ändå ingenting

Genom våra hela liv vidrör vi egentligen ingenting. När vi känner trädets ådring mot våra fingertoppar så känner vi egentligen ingenting. Ådringen vi känner är vår hjärnas omvändling av elektriciteten som uppstår när atomerna i våra fingrar närmar sig de i trädet. The reality is only our perception of our senses.
Det vi tror är fast materia, som ett bord, består bara av vakum och laddningar som kan röra sig fritt genom det vi uppfattar som tid och rum, kan till med finnas på samma plats. Det är vår uppfattning som står ivägen för att se vad som verkligen (inte) finns där. When we don't look there are endless of possibilities. When we do there's only one.

torsdag 5 februari 2009

En lista...

Snott en lista från Liz. Orkade inte med hela listan (den är rätt så lång) så här är en del.

Vilken svordom använder du mest?
Läxor.
ilken tid är din väckarklocka inställd på?
07.05 hela veckan. På det sättet kan jag vakna tidigt på helgen och känna mig glad över att jag får somna om igen.
Vilken var den senaste filmen du såg?
Twilight. (Fan, nu har jag säkert 10-20 inlägg som innehåller ordet Twilight. Jag ska försöka bättra mig.)
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Jag skulle ta ut kontanter bara för att kunna hålla i dem. :) Sedan skulle jag nog börja räkna ut hur mycket jag skulle spara med tanke på hur många år det är kvar innan jag är utexaminerad vad det nu är jag ska bli. Efter det kanske jag skulle kunna fundera ut vad jag ville ha.
Har någon någonsin kallat dig lat?
Jag. Konstant. Sedan slipper det väl ur mamma ibland. Tror nog att Line har sagt det någon gång också. Men att vara lat behöver ju inte vara en negativ egenskap. Jag tar tillvara på mina resurser
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Alla pratar bakom ryggen om alla. Frågan är väl egentligen vad de säger...
Tittade du på tecknat när du var liten?
Jag är en stolt och evig supporter till de gamla disneyfilmerna.
Är du blyg inför det motsatta könet?
Inte mer blyg än jag är inför någon annan.
Vilken film kan du alla replikerna till?
Fan också! Nu blir jag tvungen att skriva Twilight igen..
Läser du för skojs skull?
Nä, jag läser runt tre böcker i veckan för att jag tycker att det får mig att verka smart.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Konstant. Ibland får jag konstiga blickar för att jag släpper ur mig fakta om något som någon annan aldrig ens har hört om. Jag är en kunskapssvamp för allt utom läxor och siffror.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
När jag blir arton ska jag göra en tatuering på skulderbladet. Vågar inte säga vilket motiv för jag velar just nu mellan ett par olika.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Absolut inte, men det hade varit ganska gulligt.
Vad har du med dig in på bion?
Öron och ögon. Om man ska titta på film så tittar man på film. Vill man käka snacks så kan man göra det lika bra hemma.
Vem var din favoritlärare och varför?
Boel Rantatalo och Maria Ryngmark på Hedskolan i Gällivare (eller inte nu längre, men när jag gick där var de där). De var och är helt fantastiska. Det behövs inga förklaringar.
Har du en blogg?
Vilken IQ borde denna fråga få?
Gillar du att flyga?
Ett par timmar för en själv utan några avbrott annat än flygvärdinnan/stewarden som serverar mat och dricka? Hell, yeah!
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Huvva, vad svårt. Hmm.. Det var en tänkare det här.. Tja... Ehrmm.. *harkel*
Vänta nu, det ligger på tungan. Ska bara tänka fram det här lite nu först bara. *host*
Tja.. Öh.. Ett måste för en partner till mig i alla fall borde väl vara självförtroende, för ibland kliver jag rakt över folk utan att märka det. Självklart är jag ju ledsen i efterhand, men då är det ju lite försent.
Gillar du din boende-situation?
Absolut, 16 år och redan utflyttad. Nu måste jag bara jobba på att inte flytta tillbaka igen.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Njae, jag brukar mest lyssna. Jag är en av de underliga personerna som gärna lyssnar på lektionerna (du förstår, annars missar man ju vad de säger!).
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
I bloggen = nej. I böcker = rätt så.
Tror du på liv på andra planeter?
Om nu universum är så jäkla stort, varför skulle vi ha ensamrätt på det? (Är universom ett det eller den?)
Tror du att Gud är man eller kvinna?
Gud är ingen person, gud är en känsla. Eller en närvaro, ett väsen, en pol (som i positiv/negativ). Jag tillhör ingen religion, men jag är knappast ateist heller (det är däremot min mamma, men det är en annan historia).
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Mamma ville att jag skulle heta Angelique, men pappa sade nej för att det var för udda och de kompromissade med Angelica. Det har jag suckat över ända sedan jag fick höra det. Jag hade jättegärna hetat Angelique.
Gillar du senap?
Flyger lila grisar igenom orkaner med kärnvapenmissiler fastsydda i öronen?
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Att ingenting kommer att bli bättre om jag inte tar tag i situationen själv med en gång.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Absolut, det är ett av mina mål i livet.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Enligt ett test jag gjorde nyss så är det Jack Goodman från "American Werewolf in London", men jag vet inte. Det lät inte riktigt rätt?
Äger du en digitalkamera?
Nej, mina föräldrar snodde just tillbaka den som jag "lånat".
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Konungens Återkomst (Sagan om Ringen), New Moon (Twilight. Fan också, inte igen!), I taket lyser stjärnorna m.fl.
Tycker du att du är attraktiv?
Det beror på vilken dag det är.
Vad är du allergisk mot?
Den listan vill du inte ha.
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Hmm.. Alla?

söndag 1 februari 2009

Ännu ett inlägg..

Jag tänker ägna ännu ett inlägg åt att glädja mig över solen. Kanske ska jag starta en solkult så småningom. Kan nästan tro att man haft ett underskott på D-vitamin och varit smygdeprimerad bara för att så kick-start så fort solen tittar fram. Tittar fram på riktigt alltså.
Tittar fram och skiner så klart som den bara kan göra när marken är täckt av snö. Ser du hur snön glittrar?

Solen lyser i boden
Herregud, inte visste jag att jag var så besatt av lite sol...