torsdag 4 februari 2010

Dra en lapp ur burken

Jag har äntligen kommit underfund med varför jag nästan aldrig skriver blogginlägg numera.
Och vad spelar det för roll?

Tja, ingen alls kanske? Men bra känns det för mig i alla fall, jag som måste vara och peta i allt och förstå precis hur det fungerar varför och allt möjligt annat har kommit underfund med varför det sällan dimper ned blogginlägg.
Jag brukade tänka att det nog var för att vi skriver och analyserar så mycket på skolan så jag orkar inte längre göra sådant när jag kommer hem, men den teorin höll inte riktigt för jag skrev ju ganska mycket på högstadiet med Melaine/Acazia/noveller, skola OCH ihärdigt bloggskrivande. Dessutom så tänker jag nästan hela tiden att; men det, det kan jag skriva ett blogginlägg om. Jag bara gör det inte.
Min nya teori fick jag idag sådär halvvägs påväg hem från skolan. Jag skriver inte längre så mycket blogginlägg för att jag har så många olika projekt på gång och saker i huvudet att jag inte hinner skriva ned dem. I huvudet just nu finns (indelat i grova kategorier): Studieteknik, Matlagning, Organisering/Simple Living, Smycketillverkning, Oljemålning/Scrapbooking och Piratpolitik.
Och under dessa rubriker finns otaliga underrubriker (t ex. under Piratpolitik: Patent borde prioriteras, Hur tusan fungerar UP, Farmor Gun, EU-minister - blä!, utveckling, fascism nationalism socialism liberalism antikategoriseringsism).
Jag känner mig ofokuserad för att jag är det. Delar inte upp min tid på något som helst konstruktivt sätt. När jag loggar in på datorn kan det till exempel gå till så här:
Ladda en bok till min läsare > Måste konverteras, går segt, surfa ett par sekunder? > Youtubefavoriter

[...]

1 day senare... Jag gick in på youtube för att hitta ett exempel på en channel jag kunde hamna på, fastnade i en video jag hittade på "recommended for you" (Photographic memory), blev nyfiken och tittade ett par till när telefonen ringde, jag pratade ett tag och började sedan efter att ha avslutat samtalet att kolla upp en sida som sålde smyckestillverkningsgrejer.

Jag han inte skriva klart det jag hade tänkt, men ni förstår nog det jag menar ändå? Jag har så mycket olika saker i huvudet att jag inte kan stanna på en särskilt länge, och eftersom att ett blogginlägg innebär en gnutta tankeverksamhet och lite tid för mig så blir de inte av.

1 kommentar:

Marika sa...

Jag såg dig när du gick hem i fredags, fast du såg inte mig för jag var på andra sidan vägen och jag ville inte ropa eftersom att jag var rädd att du inte skulle höra mig och då skulle jag bara se dum ut.
Ja, men det är bra att att sig lite tid för sådant som att reflektera över sin dag och sina tankar så då gör det inget att du bloggar bort någon timma av din dag. =D