torsdag 14 april 2011

Politiknitiskasurnissar

Det är inte meningen att politik ska handla om vem som har makten, att lägga skuld på någon eller att ha rätt. Är det inte meningen att politik ska vara ett sätt att försöka förbättra sammhället vi lever i?

Jag känner mig bara så tvungen att skriva något för att jag bara inte kan hålla tyst. Har just läst igenom en bråkdel av kommentarerna på Aftonbladets satsning "Världens Bästa Skola" och det gör mig så jävla förbannad! Just den korta artikeln var en kort förklaring om en snubbe som köpt en massa svenska friskolor för att effektivisera dem och sälja vidare (som han tydligen gjort med ett antal företag innan så pass bra att han är mångmiljardär nu).
Men, vad handlade kommentarerna då om?
Jo, de började med de obligatoriska "friskolorna är skit och borde inte tillåtas, speciellt inte i vinstsyfte" vilket inte är mer än man kan förvänta sig.
(Min tanke om detta är att driva skolor i vinstsyfte är flera nivåer lägre än vidrigt, att ha religiösa friskolor borde vara helt förbjudet och att om de kommunala skolorna är så dåliga att friskolor som köps och säljs i vinstsyfte men som ändå inte får ta ut avgifter har så mycket nöjdare elever, då ligger problemet inte i friskolorna utan i den kommunala)
Men tillbaka till ämnet, i kommentarerna börjar galna höger/vänster-extremister sedan göra så som politiknitiskasurnissar har en tendens att göra, gnälla på respektive motståndare om att det är denna eller denna människa/partis fel eftersom blablabla! Skärp er, vuxna människor! Vem fan bråkar om vem som startade elden medan huset brinner upp? Ring 112, spring ner till ån och hämta vatten att kasta på elden eller trösta och stöd människan vars hur brinner upp.
Fråga er varför det går dåligare för skolan och hjälp till!

P.S) Jag är så grym, har varit i biblioteket och pluggat 3 dagar denna veckan och dagen som kom mittemellan hade vi studiecirkel på skolan! :D

Inga kommentarer: