torsdag 19 mars 2009

VAD ÄR VIKTIGT FÖR DIG?

Vad är viktigt för dig? Det var frågan som jag blev mest tagen på sängen av och som jag tycker faktiskt borde föräras ett eget inlägg.

Vad är egentligen viktigt för mig? Att påverka blev mitt svar efter idogt och blixtsnabbt hjärnarbete. Att ha möjligheten att kunna påverka sin egen situation liksom samhället i övrigt. Att kunna leva utan andras regler så gott det går. Att kunna bestämma själv om jag vill ha en lång eller kort kjol, många eller få vänner, röd eller blå regering, en hel eller en trasig värld.
Att kunna leva som jag vill leva, som är rätt för mig. Att låta alla ha rätten och möjligheten att bestämma sig för om de villl försöka sig på skådespeleri eller ekonomi.
Att alla kan säga vad de tycker. Tryckfrihet (vilken faktiskt är något hotad i Sverige då det är samma jävlar som äger varenda tidning), och integritet (vilken också är hotad, bland annat genom missbruk av PKU-registret och Fra-lagen).
Mitt svar blev nu inte riktigt så utvecklat för UNP-juryn, men jag tyckte att det gott kunde utvecklas lite här i bloggen. Men nu är jag trött och ska gå och lägga mig.

2 kommentarer:

Robert W sa...

Att alla svenska tidningar skulle ha en och samma ägare är väl en lätt överdrift.

Angelica sa...

Jo, nog är det en överdrift alltid. Hoppas att ingen springer omkring och tror att Schibsted och Bonnier äger nyheter24 också.