söndag 26 april 2009

Susan Boyle är inget mirakel.

Jag är SÅ #%*&! leds på Susan Boyle (du vet, mormor på Britain's got talent som kan sjunga trots att hon hade fula kläder).

Ja, jag vet. Hon är så fantastisk! Sjunger så fint! Har sådan känsla i rösten!
Vet du om att praktiskt taget varenda video på youtube är spammad av meddelanden som "Susan Boyle brought me here from XXX"??

MIN ÅSIKT: Susan sjunger bra, okej? Inte min stil precis, men bra sjunger hon. Bra för att vara amatör dvs. Hon sjunger INTE bättre än de flesta andra professionella sångerskor/teaterskådespelare som har gett sig på låten innan.
MIN TEORI: Jag tror att många tycker att hon är så bra just för att man inte förväntade sig det av henne. I dagens samhälle (och förmodligen för ett par hundra år sedan också) är ytlighet en mycket stor och vitt utspridd svaghet. Kontrasten mellan hennes utsende och hennes röst är det som skapade sensationen tror jag.
MIN FRÅGA: Om hon som sjungt så bra varit 20-30, haft trådsmal midja, knallvita tänder och milslånga ben, hade du tyckt att hon var lika fantastisk?


Jag är ledsen om det här inlägget är belamrat med en massa sarkasmer, elak ironi, förtryckt frustration och en eller annan förolämpning. Jag var tvungen att få det här ur mig.

2 kommentarer:

Elena sa...

Jag håller med dig! Och jag är glad att du har skrivit ett nytt inlägg (även om det är två).

Angelica sa...

Ja, det var ju ett tag sedan va? Jag tänker skylla det på facebook.