torsdag 25 juni 2009

Jag är en elak och otacksam människa 2 eller Ge mig inga blommor när jag fyller arton

Jag är för det mesta en praktisk person. Jag vill inte ha presenter jag inte behöver. Blommor t.ex. Jag har sagt, till Lines stora förtrytelse, att jag vill inte ha blommor när jag blir arton. Bara därför ska jag dessutom se till att ha en riktigt lång önskelista (för ovanlighetens skull) så att hon inte blir galen över att försöka komma på något att köpa.
Men det hade inte riktigt med saken att göra, det jag ville säga var att jag vill inte ha blommor. De är dyra och håller bara i några dagar.
Måste du köpa blommor så köp en planta, de håller åtminsone längre. Men ge mig en som inte behöver så mycket vård, för jag kommer att glömma bort att vattna den då och då.
Förstår du var jag menar med praktisk nu?
Jag älskar presenter lika mycket som vem som helst, men jag vill inte ha något jag inte har användning för. Varför skulle jag vilja att någon slösade pengar på mig i onödan, liksom?
Godis ligger nog i samma kategori som blommor. Vill jag ha godis kommer jag nog ändå att köa det själv.
Missförstå mig rätt, jag blir visst tacksam för att jag öht får en present (det är ju tanken som räknas och allt det där), men om du tänker på mig men inte har kommit på något att köpa och tycker att presentkort är för mesar eller om du kanske inte ens har pengar till att köpa något så ge mig ett kort och skriv något gulligt.
Jag tar inte för givet att du ska ge något till mig, jag kommer inte att bli ledsen om det enda jag får är ett kort. Tvärt om! Ett kort med några personliga ord är ibland värt så mycket, mycket mer. Till och med ett ensamt grattis är värt mycket för mig.
Nu i år när jag fyllde 17 hade jag en jättebra födelsedag för att det var så många som kom ihåg den! Det var den bästa födelsedagen jag haft på jag vet inte hur länge, och ändå spenderades den till större delen ensam för att jag firades på hemmaplan lördagen innan.
Och nu har jag spårat ut som vanligt. Det enda jag menade med det var att jag är en praktisk person, något för praktisk ibland och att jag helst inte vill ha blommor i födelsedagspresent, men om jag ändå får några så kan jag faktiskt vara tacksam för de också.

Detta inläggs dolda moral: Tanken betyder mer än du tror.

2 kommentarer:

Line sa...

Då hoppas jag att listan är flera sidor lång, det ska finnas mycket att välja mellan :D Haha

Angelica sa...

Det är lungt, jag håller på. Och bra som det är så kommer ju önskelistan att passa bra till jul också.