söndag 22 november 2009

Think About the Power of That - iWatch


Har du tittat på videon än? Gör det nu. Detta är modern skräckpropaganda i dess värsta form.
Har du tittat nu då? Bra, för då har vi något att tala om.
Ibland undrar jag om utvecklingen i världen har stannat någonstans i mitten och är på väg bakåt igen. Alla misstag glöms bort och måste göras om och om igen.
Är det inte så?
Reste inte folk en gång i tiden till Den Nya Världen för att få hopp om ett bättre samhälle; ett samhälle där man kunde vara fri, där var man hade lika stor chans som någon annan, där korruptionen som kom av makt inte längre fanns.
Det tog inte lång tid innan den kom också dit.
När jag tittade den här videon trodde jag att det var en väldigt genialisk reklamkampanj ungefär som den som gick på tv här i Sverige för inte så länge sedan, den där de uppmanade en att köpa mediciner och viagra på internet och när man gick in på websidan så hade de en flash så att det såg ut som att skärmen sprack och bakom uppdagades en sida med information om hur farligt det är att köpa mediciner över internet. Men det var verklighet.
Vad tror Los Angeles-polisen att de kan åstadkomma genom att uppmuntra grannar och vänner om att övervaka varandra? Kommer de att hindra en terroristattack och rädda liv, eller kommer de att oåterkalleligt förstöra förtroendet för sina medmänniskor hos de stackars individer som tror på detta?


Jag funderar på att döpa om min blogg till mörkrädd.

1 kommentar:

Marika sa...

Ja! Vad tusan! Det här är typ en av mina värsta mardrömmar. Jag funderade ett tag på om de var seriösa. Sjukt! Next stop: 1984.