söndag 1 januari 2012

Jag är en hemsk besserwisser med baksmälla

Japp det är sant. Hittade på facebook en statusuppdatering om varför vi firar jul med X antal faktafel och kunde nästan inte hålla mig från att rätta dem. Så hemsk är jag. Fast å andra sidan borde det göra min ohemsk att jag lyckades hålla mig från att rätta dem. Typ någonting jag behöver lära mig, att man behöver inte sitta och rätta när folk fått saker lite på sniskan så länge poängen kommer fram.
Sedan är jag lite bakis idag, värre någonsin innan känns det som trots att man ändå tog det jävligt lugnt, men, men.. Nyårsafton rent allmänt var väl så där, var mest trött och leds när jag kom hem, fast det kan ju lika gärna ha varit PMS-blues. Stryk det och skriv förmodligen istället, då jag var lite allmänt nere redan på förmiddagen innan vi for iväg.
Nu till veckan blir det nog att jag börjar med ny "jobbet". Det känns både bra och dåligt. Bra för att det ska bli roligt att prova på något nytt, få lite sysselsättning som förhoppningsvis kan få mig att bli lite mera aktiv och göra något av mitt liv. Negativt för att det känns så himla hårt att jobba 8 h om dagen för 16 kr/timmen plus provision. Får väl sälja som satan. Vill man så kan man heter det väl.
Sedan har jag även valt ett tema för i år. Hoppade lite över det förra året då jag var lite väl upptagen med skolan och sedan helt borta på vad jag skulle hitta på halvåret efter det. Jag föredrar att ha tema istället för nyårslöften som så ofta bryts. Det är så många som har som nyårtlöfte att "gå ner X kilo", "gå till gymmet/annan träning 3 ggr i veckan", "sluta röka". Då förlorar man ju varje vecka man inte går till gymmet 3 gånger, eller varje gång man tar ett bloss och till sist blir man så van vid känslan av att inte uppfylla löftet att man bara tappar det. Tema känns då mycket bättre, det har inga krav på sig. Mera "det här året ska du fundera på att göra så här, så får du möjligheten så prova ditt eller köp datt och se hur det går". Betydligt mindre krav på det hela, vilket innebär att jag inte får några negativa känslor de gånger jag inte tänkt på temat och därför kan hålla ut med det hela året  och då förhoppningsvis få något ut av det hela.
Återigen sedan så har jag upptäckt en ganska så intressant skillnad mellan mig och Line (eller upptäckt och upptäckt, mera satt fingret på). Hon gör saker när hon behöver göra det (för det mesta). Som t.ex. hennes ack så vackra garderob som hon bara slänger in alla kläder i och sedan kastar ut allting och letar efter det som ska ha när hon behöver det. Jag däremot är rent av kompulsiv planerare. Har jag inte kläderna tvättade, vikta och lättillgängliga i garderoben så är chansen mycket stor att jag bara tar på mig det första bästa jag kan hitta.
Samma sak med mat. Jag kan inte planera vad jag ska göra, handla och laga maten samma dag såvida det inte är någon snabb skit man är så van vid att göra att man kan blunda samtidigt. Då blir jag bara galet leds på mat och försöker dränka mig någonstans, alternativt skiter i att laga mat öht vilket bara är snäppet bättre.
Nå nu är väl jag nästan lika leds på mitt random rabblande som stackars läsare kan vara, så vi sätter stopp nu.
Gott nytt år!

Inga kommentarer: