onsdag 21 april 2010

BURN YOUR RECIPES!!

Någon som minns receptet på choklad-grädd-whatever jag lade in i bloggen för ett tag sedan (Marika som blev så förvirrad över mängder borde nog minnas iaf ;)? Här hittade jag (helt random, jag lovar) en video som förklarar varför jag inte tycker om recept.


2 kommentarer:

Marika sa...

Ja, men jag tycker att det är bra med recpet. Och om man är en talangfull kock så kan man använda de som guideline om det behövs. Jag är inte bra på att bedöma mängder. Jag tror man måste ha en viss övning och det har inte jag. XP
Ha ha! En gång när jag inte hittade kryddmåttet så bedömde jag själv hur mycket salt det skulle vara i mina scones... Jag kan då säga att jag drack mycket mjölk till. Men de blev inte oätbara i alla fall! =P

Angelica sa...

Hahaha! Men det är faktiskt det som är grejen, vill du lära dig mängder t ex så lär du dig inte genom recept, för du vet fortfarande inte hur mycket 2 teskedar är utan att använda en tesked(smått), då är det mycket bättre att ha lärt sig hur mycket som "ser" okej ut med trial&error-metoden. Om man ska ha salt i bakverk brukar jag sätta en nypa eller två om det är en stor eller "matig" sats, och om jag sätter i kokvatten så bara häller jag på och hittills har det fungerat bra.

... förutom för några dagar sedan då jag gjorde löksoppa och saltade löken (lagom mängd), kom på ett tag senare att jag ville ha örtsalt i (för att smaken går så bra ihop med lök tycker jag) och sedan avslutade jag med buljong som tydligen också var saltad ^^

...sen ska man inte glömma förra helgen då jag provade att stoppa spansk peppar i min och lines middag; jag tänkte inte på att smaken blir starkare när den har legat ett tag så du kan ju tänka dig hur det var när vi åt resterna dagen efter..