lördag 22 augusti 2009

Saker vi svenskar Skrattade gott åt.

Efter titeln kan det inte vara så svårt att gissa vad detta inlägg handrar om! Amerikaner (då i huvudsak US Americans, Kanadensarna ligger mycket högre på rationalitetsskalan) kan vara en aning svåra att förstå för oss skandinavier som bor i Europa som faktiskt inte är ett land.
Ja, någon frågade! ;)

  • "Today the Liberty Bell is the World's symbol of Liberty."
Duh, hur stor är din värld, grabben?
  • "This church is really, really old."
Ooo, en gammal kyrka! Coolt, hur gammal då?
- 150 år.
Lol, lika gammal som min sommarstuga då.. FYI så besökte jag just Läckö slott som kommer från medeltiden. Smaka på den du!

  • Alla 10000000001 memorials som fanns överallt. Seriously! I Gettysburg hade de ett minnesverk för varje kompani som stred, plus ett för varje extra speciella plats på slagfältet, och varje viktig person i slaget. Den bästa/roligaste gruppbilden på bara vi svenskar har togs när vi stod, satt osv. på en gigantisk sittande Einstein.
  • "People here aren't fatter than in any other country."
Sorry to disappoint you. YEAH, they are!
För er som inte varit i USA: Det är inte så att hela högen är småmulliga, snarare hittar man fler svältsmala, men man såg mycket mer av folk med extrem fetma.
  • "People come from all over the world to have surgeries here. Because we have the best hospitals."
Huh?

  • "I don't get it. There is no security here. You can just walk in outside the Governor General's House [I Ottawa, Kanada] and.. there is no security! How do they protect themselves from terrorists?"
Det var då vi förklarade för dem att så vitt vi visste är USA de enda som har så rigorös (och oftast onödig) säkerhet, att USA har en stor ovana att trampa på andra länder för att få vad de vill ha och därigenom skaffa fler fiender, och att Amerikanarna helt enkelt verkar vara mycket mer paranoida än resten av världens länder (minus de med diktaturer). Och så tankens makt - Finns det säkerhet på en plats är den ju helt plötsligt mycket mer intressant att slinka igenom, eller hur?!


Det var allt för detta inlägg som kommer att följas av: "Saker vi svenskar inte hade hjärta att skratta åt".
Omg. vad jag ordskiter. Det var nog det här jag laddat upp för hela sommaren...

2 kommentarer:

Robert W sa...

Jag hade inte ens hört talas om Liberty Bell. Fick googla för att få veta vad det var.

Hmm, inspirerad av det amerikanska navelskåderiet kanske man kunde hitta på egna, smått självgoda betraktelser. "Fredsgudinnan på Stora Torget i Karlstad är hela världens symbol för fred!" :)

Angelica sa...

Men... *stora ögon* Är den inte det?!