torsdag 23 oktober 2008

Varva

Jag har börjat med lite nya skrivrutiner och de verkar fungera. Har köpt en liten anteckningsbok (inte moleskin!) á la Nano som jag har med till skolan och på så sätt får jag ner några rader då och då och hinner ändå vara social med kompisarna. Sedan lägger jag in texten i datorn och lägger på lite till eller jobbar med Worldbuilding.
Håller nu på med de klassiska "Worldbuilding Questions" och varvar det med romanskrivningen. Jag vill inte fastna på worldbuilding för det är så tråkigt att bara göra det och om jag inte fixar det innan romanen är klar så saknar romanen de inslag av kultur i grunden som får kulturen att verka mer realistiskt. Det går förstås att redigera in senare, men det känns som att det blir för mycket jobb. Så därför varvar jag och hittills har det fungerat bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallojdär, vad pysslar du med? skriver en bok? eller? vad är worldbuilding ? och thihi grattis på höstlovet var det som slank ur min mun innan jag tänkte, vilket jag är jävligt bra på om man får säga det själv :) aja, grattis på höstlovet iaf :)

Angelica sa...

Det är inte sällan du säger saker utan att tänka, men det livar upp. Marsbullarna t ex :P Berättelsen är fantasy och utspelar sig inte på jorden så då kallar jag det worldbuilding när jag bygger upp ekologin, kulturerna och sådant :)