tisdag 13 januari 2009

Melodramatik och huskurer

Det svåraste är inte febern, att känna hur ansträngande det är att bara stiga upp ur sängen. Det är inte huvudvärken som gör det omöjligt att koncentrera sig på någonting alls. Inte hostattackerna som kommer utan förvarning och får det att rycka i hela kroppen så att man tror att ryggraden ska gå av.
Nej, det svåra är när man inte hostar. När när det kliar i luftstrupen som bara är hälften så stor som den borde och man vet, man vet, att efter för många hastiga rörelser kommer inte det lilla utrymmet räcka för att transportera syret man behöver ned i lungorna. När man glömmer bort, bara för att göra den dumma rörelsen och upptäcka att luften inte finns där man behöver den. Att tvinga tillbaka paniken, tvinga sig att tänka rationellt, andas sakta, 1001, 1002, 1003. Ta tillbaka kontrollen, slappna av och vänta på nästa gång den slinker iväg.

Ojdå. Det var inte meningen att inlägget skulle bli så melodramatiskt, det låter ju som att jag är dödssjuk. Det är "bara" en förkylning, och meningen med det här inlägget vad att fråga om någon vet en bra huskur mot förkylning? Helst någon med ingredienser jag har hemma så att jag slipper gå till affären (vilket någon kanske förstår att jag inte riktigt är på humör för).
Och ifall någon undrar så pimplar jag redan te med honung och knarkar halstabletter som knappt gör någon nytta alls.

3 kommentarer:

Robert W sa...

Om man dricker whisky blir man frisk från förkylningen på en vecka. Om man äter vitlök blir man frisk på en vecka. Om man dricker varm mjölk med honung i blir man frisk på en vecka. Om man ställer sig vid fönstret en onsdagskväll och ylar mot månen blir man frisk på en vecka. Gör man inget alls blir man frisk på en vecka.

Eftersom det sålunda inte spelar någon som helst roll vilken metod man använder, brukar jag föredra att ta en whisky :-)

Angelica sa...

Tja, jag kan ju ta några fingrar whisky och skylla på att dig.
Fast, kanske inte. Mamma skulle nog skalpera mig vem jag än skylde på. ;-)

Robert W sa...

Då får det väl bli varm mjölk men honung istället då :-)